Η αρχή του τέλους σήμανε για τη δράση 7μελούς «σπείρας» όταν, χθες το μεσημέρι, πιάστηκε ένας 17χρονος Μαροκινός και ένας 23χρονος Αλγερινός, μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε οχήματα και καταστήματα στο Ηράκλειο Κρήτης.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο 17χρονος μαζί με τον 23χρονο διέρρηξαν ένα μηχανάκι ιδιοκτησίας ενός 49χρονου ενώ από αποθήκη του ίδιου πήραν το ποσό των 40 ευρώ. Για κακή τους τύχη, ενώ έφευγαν, έγιναν αντιληπτοί από έναν διερχόμενο και τον 49χρονο ιδιοκτήτη, οι οποίοι τους κυνήγησαν και ακινητοποίησαν το 17χρονο, ο οποίος δε δίστασε να βγάλει μαχαίρι, για να τον αφήσουν να φύγει. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατέφτασε και συνέλαβε το 17χρονο, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 23χρονος.Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι των δύο νεαρών, όπου διέμεναν μαζί με πέντε ακόμη Αλγερινούς κι τότε ήρθε ... η αποκάλυψη! Στο σπίτι βρέθηκαν laptops, κάμερες, ρούχα και άλλα, την απόκτηση των οποίων οι αλλοδαποί δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Στο σπίτι βρέθηκαν επίσης τρία πλαστά δελτία ταυτότητας.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι οι Αλγερινοί, ηλικίας 16, 23, 25, 26, 27 και 29 ετών καθώς και ο 17χρονος Αλγερινός είχαν συστήσει συμμορία και «ξάφριζαν» οχήματα και καταστήματα.


Πηγή: cretalive.gr