Ένας 60χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από το ΣΔΟΕ καθώς λάμβανε επί πέντε χρόνια παράνομα επιδόματα τυφλότητας. Ο κατηγορούμενος φέρεται να εισέπραττε δύο επιδόματα, ένα από το ΙΚΑ και ένα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Θεσσαλονίκης. Το συνολικό ύψος των επιδομάτων ανερχόταν σε 760 ευρώ το μήνα, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία, από τα μέσα Ιουλίου του 2007 έως σήμερα ο 60χρονος εισέπραξε παράνομα το ποσό των 26.000 ευρώ.

Σε σχετικό πόρισμά του, το ΣΔΟΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο 60χρονος, που παρίστανε τον τυφλό, «στάθμευε με δεξιοτεχνία το αυτοκίνητό του, μήκους 4,1 μέτρων, σε χώρο στάθμευσης μήκους 4,5 μέτρων».

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος άσκησε βάρος του ποινική δίωξη για απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ηθική αυτουργία σε χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού. Ακολούθως παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και γιατρός του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται ότι χορηγούσε ψευδή πιστοποιητικά στον 60χρονο, ενώ ποινικές ευθύνες ενδέχεται να υπάρξουν και σε βάρος της συζύγου του 60χρονου, η οποία φέρεται ότι εισέπραττε επίδομα συντήρησης τυφλού. Εισαγγελική παραγγελία υπήρξε και για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διαπιστώσει εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και εναντίον του γιατρού.