Άλλο ένα σοβαρό επεισόδιο έγινε χθες βράδυ σε βάρος εργαζόμενου στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού. Σύμφωνα με το agriniopress νεαροί ρομά επιτέθηκαν στην προϊσταμένη αρπάζοντας την αλυσίδα της από το λαιμό.
Το σοβαρό επεισόδιο που έγινε χθες βράδυ, έρχεται να προστεθεί στα πολλά παρόμοια που σημειώνονται στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού με δράστες νεαρούς ρομά και θύματα εργαζόμενους και πολίτες. Χθες βράδυ ήταν η σειρά της προϊσταμένης του Κέντρου Υγείας, που δέχτηκε την επίθεση νεαρών την ώρα που εξέρχονταν από το Κέντρο Υγείας για να επιστρέψει σπίτι της. Οι δράστες την χτύπησαν στο λαιμό και της αφαίρεσαν την αλυσίδα που φορούσε πετώντας την στο έδαφος, ενώ η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια του συζύγου του θύματος που είχε σταθμεύσει το όχημά του έξω από το Κέντρο Υγείας για να την μεταφέρει σπίτι.

Μετά και αυτό το επεισόδιο γιατροί και προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού δηλώνουν εξοργισμένοι στο agriniopress για την παραβατικότητα των νεαρών ρομά, αφού το Κέντρο Υγείας βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε οικισμό. Καταγγέλλουν διαρκείς επιθέσεις κατά προσωπικού αλλά και ασθενών, κλοπές πορτοφολιών και άλλων προσωπικών αντικειμένων, διαρρήξεις αυτοκινήτων που είναι σταθμευμένα αλλά και φθορές στο κτίριο του Κέντρου Υγείας. Οι ρομά, όπως λένε έχουν αφαιρέσει μέχρι και το αλεξικέραυνο από το κτίριο, αλουμίνια κτλ. «Έχουμε φτάσει στο σημείο να φοβόμαστε να πάμε για δουλειά. Οι επιθέσεις σε βάρος μας είναι συχνές ειδικά την νύχτα και είμαστε τελείως απροστάτευτοι. Και μηνύσεις να κάνουμε έρχονται και μας απειλούν. Ζητάμε προστασία πριν συμβούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις», λένε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι που τονίζουν πως θα πρέπει να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία ή έστω να προσληφθεί ιδιωτική ασφάλεια από την διοίκηση των νοσοκομείων του νομού.