Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός άγριας συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε μπαρ στην Ερμούπολη της Σύρου. Το απίστευτο περιστατικό έγινε μέσα σε μπαρ που βρίσκεται στην Οδό Πάρου, όπου ένας 61χρονος θαμώνας πυροβόλησε και σκότωσε τον 42χρονο ιδιοκτήτη. Όλα έγιναν περίπου στις 3:45 το πρωί λίγο πριν κλείσει το κατάστημα, το οποίο μάλιστα είχε αρκετό κόσμο.

Ο δράστης, ο οποίος, σύμφωνα με το cyclades24.gr, εργάζεται στο ναυπηγείο του Νεωρίου, αρχικά είχε διένεξη με πολιτικό μηχανικό του νησιού, ηλικίας περίπου 53 ετών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 61χρονος βγήκε από την τουαλέτα κρατώντας ένα μπουκαλάκι με οινόπνευμα. Κινήθηκε απειλητικά εναντίον του μηχανικού, τον περιέλουσε με το οινόπνευμα και του έβαλε φωτιά για τα μάτια μιας γυναίκας!

Όπως είπαν θαμώνες του καταστήματος, τα δύο θύματα πείραζαν μια 30χρονη, με την οποία ο δράστης εκτιμάται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση. Ανέφεραν, επίσης, ότι τα θύματα και ο δράστης του εγκλήματος ήταν γνωστοί και μάλιστα διασκέδαζαν συχνά στο συγκεκριμένο μπαρ.

Ο καυγάς όμως που άρχισε σήμερα τα ξημερώματα, κατέληξε σε τραγωδία. Οι τρεις άντρες παρεξηγήθηκαν, αλλά, μετά από λίγο, όπως είπαν οι θαμώνες, σταμάτησαν. Όλοι θεώρησαν ότι ήταν ένας καυγάς που είχε λήξει.Ο εργολάβος όμως είχε άλλα στο μυαλό του. Θέλησε να εκδικηθεί τα δύο άτομα και αφού πήγε στην τουαλέτα του μπάρ, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Πήρε ένα μπουκαλάκι, το οποίο, όπως αποδείχτηκε, είχε μέσα βενζίνη και αφού βγήκε έξω, περιέλουσε ξαφνικά τον 53 χρονο και έβαλε φωτιά για να τον κάψει! Μέσα στο μπαρ σημειώθηκε πανικός,ενώ το προσωπικό και οι θαμώνες έτρεξαν αμέσως να σβήσουν τη φωτιά και να σώσουν τον πολιτικό μηχανικό.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, από τους πρώτους που έσπευσε να βοηθήσει τον άνθρωπό που, όπως είπαν, «είχε λαμπαδιάσει ολοκληρος», ήταν και ο ιδιοκτήτης του μπαρ.Η κίνηση αυτή του 42χρονου εξόργισε τον εργολάβο, ο οποίος, έστρεψε στη συνέχεια το μένος του σε αυτόν.

Έβγαλε ένα περίστροφο που είχε στην τσέπη του και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στο στήθος! Οι πελάτες του καταστήματος έπαθαν δεύτερο σοκ, βλέποντας τον ιδιοκτήτη να πέφτει αιμόφυρτο στο πάτωμα.
Δύο σφαίρες τον βρήκαν στον πνεύμονα, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και να επνεύσει λίγο αγρότερα στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια ο δράστης, άρχισε να πυροβολεί στον αέρα και ο κόσμος, για να προσταστευτεί, έπεσε στο πάτωμα!

Έπειτα ο εργολάβος έφυγε τρέχοντας από το μπαρ και πήγε προς το ναυπηγείο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβηκε σε γερανό με σκοπό ν΄ αυτοκτονήσει. Τον απέτρεψαν συνάδελφοί το και αφού πήρε ταξί, πήγε έως την περιοχή Φοίνικας και μετά με μοτοσικλέτα στον Γαλησσά. Από εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδίαζε να πάρει σκάφος για να φύγει από το νησί για να μη συλληφθεί.

Στις 05:20 όμως τον εντόπισαν οι αστυνομικοί οι οποίοι τον συνέλαβαν και έτσι μπήκε τέλος στο θρίλερ που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και έγινε η αιτία να τραυματιστεί σοβαρά ένας άλλος.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πριν τη σύλληψή του ο δράστης είχε πετάξει το περίστροφό του στη θάλασσα, στο λιμάνι της Σύρου, το οποίο εντοπίστηκε από τους δύτες. Ο τραυματίας μηχανικός φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και διακομίστηκε με αεροπλάνο σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.