Με τους απεργούς της Χαλυβουργίας Ελλάδος συναντάται σήμερα Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης έχει δηλώσει έτοιμος να συνεχίσει το διάλογο, «με ανοιχτό το εργοστάσιο και χωρίς αστυνομική παρουσία», αφού όπως έχει εξηγήσει στόχος του υπουργείου, είναι η εξεύρεση λύσης για την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέρος των εργαζομένων της Χαλυβουργίας αποφάσισε το περασμένο Σάββατο τη συνέχιση της απεργίας, ενώ άλλοι εργαζόμενοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Έκτοτε, πλήθος απεργών πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του εργοστασίου, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Σιφωνιός, σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι οι εργαζόμενοι ζητούν πλέον και την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την είσοδο του εργοστασίου. «Στη Χαλυβουργία με τα ΜΑΤ γίνεται πρόβα για την αντιμετώπιση που θα έχουν και οι άλλοι αγώνες. Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας δεν θα δουλεύει παρά μόνο στη φαντασία των αστικών Μ.Μ.Ε.. Εργοδοσία, κυβέρνηση, Δικαιοσύνη και κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι αδίστακτοι εχθροί των εργατών», τόνισε.

«Κανένας χαλυβουργός δε θα δουλέψει, αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας. Όποιος το κάνει θα στιγματιστεί για όλη του τη ζωή», πρόσθεσε.