Αρχικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, ωστόσο βαθμιαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες, με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.