Μια καλοστημένη απάτη μέσω της οποίας θα εισέπρατταν επιδόματα ανεργίας - «μαϊμού» είχε στήσει ένα κύκλωμα στο οποίο φέρεται να ειναι επικεφαλής λογίστρια του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το cretalive.gr, η παρατηρητικότητα του προϊσταμένου και των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ απέτρεψε την «εκταμίευση» μεγάλων ποσών από τα κρατικά ταμεία.

Το κύκλωμα έφτιαχνε πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης από υπαρκτούς, αλλά και...ανύπαρκτους εργοδότες, πλαστογραφούσε στοιχεία για ένσημα που δεν υπήρχαν και με στόχο να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αλλοδαποί που νωρίτερα είχαν... πληρώσει αδρά στο λογιστικό γραφείο.

Έπειτα από μήνες ερευνών απο τον ΟΑΕΔ Ηρακλείου, στην Κνωσού, η υπόθεση «δέθηκε» με τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών (Εφορίες, ΣΔΟΕ, ΙΚΑ κλπ) και χθες κατατέθηκε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ηρακλείου, η οποία αναμένεται να ασκήσει διώξεις.

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες ο ΟΑΕΔ Ηρακλείου εντόπισε 21 περιπτώσεις αλλοδαπών (είναι Αλβανοί) οι οποίοι είχαν καταθέσει τα πλαστογραφημένα έγγραφα ζητώντας να πάρουν επίδομα ανεργίας. 
TAGS