Σοβαρό επεισόδιο διαδραματίστηκε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Μέγαρο της Καλύμνου.
Σύμφωνα με το tvkosmos.gr, γνωστός ιδιοκτήτης ταβέρνας της παραλιακής, εισέβαλε στο Δημαρχείο και στο Γραφείο του Δημάρχου, βρίζοντάς τον με ακατονόμαστες φράσεις και εκτοξεύοντας απειλές κατά της ζωής του. Στη συνέχεια βγήκε στο διάδρομο και πήρε ξύλινη μαγκούρα που προηγουμένως είχε κρύψει πίσω από κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν στο διάδρομο και επιχείρησε να επιτεθεί κατά του Δημάρχου, Δημήτρη Διακομιχάλη, που εκείνη την ώρα είχε εξέλθει από το Γραφείου του. Παρενέβησαν άμεσα, δημοτικός σύμβουλος και υπάλληλοι που βρίσκονταν εκεί και τον παρεμπόδισαν.

Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου αποχωρώντας έσπασε τους υαλοπίνακες της τζαμαρίας του διαδρόμου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Διοικητή του ΑΤ Καλύμνου, ο οποίος συνοδευόμενος από αστυφύλακες άμεσα έφτασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, αλλά ήδη ο δράστης είχε αποχωρήσει. Στη συνέχεια ο δήμαρχος υπέβαλε μήνυση, ενώ η Αστυνομία αναζητεί τον δράστη προκειμένου να τον συλλάβει και να τον προσαγάγει στην Εισαγγελέα Κω, στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που οδήγησε τον δράστη σε αυτή του την πράξη ήταν το γεγονός, ότι θεώρησε υπεύθυνο τον Δήμαρχο, για το πρόστιμο που επέβαλε το Λιμεναρχείο Καλύμνου σε ημερόπλοιο που την τελευταία εβδομάδα προσέγγιζε παρανόμως μπροστά στο παραλιακό κατάστημα του δράστη μεταφέροντας του πελάτες.

Συγκεκριμένα ενώ ο χώρος πρόσδεσης των ημερόπλοιων έχει χωροθετηθεί μπροστά από το Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ, στην απέναντι δηλ. πλευρά του λιμένος Καλύμνου, το ημερόπλοιο τις τελευταίες ημέρες, χωρίς τη σχετική άδεια, κατέπλεε στην άλλη πλευρά του λιμανιού και προσέδενε μπροστά στο κατάστημα του δράστη. Σκοπός της αλλαγής αυτής ήταν, στο να κατευθύνονται οι επιβάτες του, στην ταβέρνα του εν λόγω δράστη. Η επιβολή του προστίμου και η απαγόρευση να προσδένει το ημερόπλοιο μπροστά από το κατάστημα του, τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια του.