Την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο πρότεινε το οικονομικό επιτελείο στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη χθεσινη συνάντηση.
Εάν υιοθετηθεί η πρόταση αυτή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα χάσουν κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ, δηλαδή τα 500 ευρώ του Δώρου Χριστουγέννων, 250 ευρώ του Δώρου Πάσχα και 250 ευρώ του επιδόματος αδείας. Την ίδια στιγμή θα προέκυπτε ετήσιο όφελος 700 εκατ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών τέθηκαν επίσης η περικοπή 10% για όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ, περικοπή μέχρι και 40% στα εφάπαξ, πλαφόν 1.500 ευρω σε ετήσια βάση στις δαπάνες φάρμακων και ιατρικής περίθαλψης που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, πλαφόν ανώτατης σύνταξης 2.400 ευρώ και επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιους» φοιτητές.

Παράλληλα εξετάζεται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 67ο έτος της ηλικίας από το 65ο που ισχύει σήμερα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεσμεύτηκε απέναντι στην τρόικα για περίπου 30.000 αποχωρήσεις, κυρίως συμβασιούχων, στο δημόσιο τομέα. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ισχύσουν από φέτος και όχι από το 2013 όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα των ειδικών μισθολογίων παρά το γεγονός ότι οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσει την τρόικα ότι τα ισοδύναμα μέτρα για τον Προϋπολογισμό 2012 αρκούν για να αντισταθμίσουν ή να περιορίσουν τις περικοπές ύψους 200 εκατ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο για αυτά.