current views are: 2

27 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση09:45

«Σφαγή» για μια θέση σε… παιδικό σταθμό

Σε αγώνα δρόμου έχει εξελιχθεί για χιλιάδες οικογένειες η προσπάθεια να εξασφαλίσουν στα μικρά παιδιά τους μια θέση σε έναν δημοτικό παιδικό σταθμό.

Δημοσίευση 09:45’
αρθρο-newpost

Σε αγώνα δρόμου έχει εξελιχθεί για χιλιάδες οικογένειες η προσπάθεια να εξασφαλίσουν στα μικρά παιδιά τους μια θέση σε έναν δημοτικό παιδικό σταθμό.

Σε αγώνα δρόμου έχει εξελιχθεί για χιλιάδες οικογένειες η προσπάθεια να εξασφαλίσουν στα μικρά παιδιά τους μια θέση σε έναν δημοτικό παιδικό σταθμό. Αναλυτικότερα, χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, αφού είδαν τα μηνιαία εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, την αύξηση των φόρων, την ακρίβεια και φυσικά την ανεργία, δίνουν πραγματικά μάχη για να εξασφαλίσουν μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Την ίδια ώρα οι δήμοι κρούουν καμπανάκι κινδύνου καθώς οι περικοπές στα κρατικά κονδύλια τους αφαιρούν τους πόρους που απαιτούνται για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδικών σταθμών και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.

Σύμφωνα με το «Εθνος», αναζητούνται 125 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην χαθούν οι 43.000 θέσεις στους δημοτικούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Οι δήμοι προχωρούν σε μείωση των διαθέσιμων θέσεων ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι σταθμοί κινδυνεύουν ακόμα και με κλείσιμο! Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), έστειλε χτες επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας για να επισημάνει τον κίνδυνο να απορριφθούν πάνω από τις μισές αιτήσεις (55%) οικογενειών αν δεν βρεθούν εδώ και τώρα 125 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ανήλθαν φέτος στις 96.000, με αύξηση 43% σε σχέση με πέρσι. 

«Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συνολικά 125 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στην πλήρωση 43.000 θέσεων παιδιών», τονίζεται στην επιστολή της ΚΕΔΕ, η οποία ζητά επιπλέον χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.


σχετικα αρθρα