«Συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα: ότι διαφωνούμε σε όλα», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, έπειτα από τη συνάντηση που είχε η Συνομοσπονδία με τους αντιπροσώπους της τρόικα.

«Το πρόγραμμά τους μας έχει καταστρέψει, σπρώχνοντας στην ύφεση την ελληνική οικονομία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία με πρώτο αυτό της διόγκωσης της ανεργίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κατηγορώντας τα τεχνοκρατικά κλιμάκια της τρόικα ότι έφθασαν στη χώρα ως «γιατροί για να μας δώσουν το φάρμακο» μα εν τέλει αποδείχθηκε ότι «ήταν τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες που έδιναν μαντζούνι».

 

Χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι  «αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι (σ.σ. οι της τρόικα) και έπρεπε να αξιολογηθούν, είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί».

 

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα κάλεσε την κυβέρνηση να απορρίψει «την καταστροφική αυτή πολιτική», δεσμευόμενος ότι θα επιδιώξει να αποκρούσει «το κύμα επίθεσης των δανειστών μας» μέσω νομικών ενεργειών τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή δικαστήρια.

 

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. ο κύριος Παναγόπουλος διευκρίνισε ότι δε θα προσέλθει στο διάλογο με την εργοδοτική πλευρά, έως ότου υπάρξει αποκατάσταση των κατώτατων μισθών.

 

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ διαμηνύει εκ νέου την πλήρη αντίθεσή της προς τα «άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί», προειδοποιώντας πως «δεν θα αποδεχθεί καμιά νέα φοροεπιδρομή, καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δημοσίου».

 

Τέλος, η ΓΣΕΕ ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση  πως θα καταθέσει τη δική της δυναμική απάντηση μεταξύ άλλων και με συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.