Απόφαση- βόμβα σήμερα από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο ουσιαστικά δικαίωσε την Περιφέρεια Κρήτης, για τους χειρισμούς της στη χορήγηση των αδειών ΤΑΧΙ στη Χερσόνησο μετά τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί από ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί. Πρόκειται για αλλαγή έδρας, που αφορά είτε από το Ηράκλειο είτε από την ενδοχώρα, προς το Δήμο Χερσονήσου.

Οδηγοί και ιδιοκτήτες που έχουν ως έδρα τη Χερσόνησο -και σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό θέρετρο ασκούν μεταφορικό έργο στην περιοχή με διαδικασίες που αμφισβητούνται- είχαν καταθέσει αίτηση προσωρινής διαταγής κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη για την αλλαγή έδρας ΤΑΧΙ, με νέα έδρα τη Χερσόνησο. Ζητούσαν δηλαδή να ακυρωθεί η απόφαση έως ότου συζητηθεί η υπόθεση.

 

Στην πραγματικότητα πάντως και το Δικαστήριο μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής.

 

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου σε κάθε περίπτωση έκρινε ότι η Περιφέρεια ακολούθησε την οδό της διαφάνειας και της εφαρμογής των κριτηρίων, απορρίπτοντας τη σχετική αίτηση που είχε κατατεθεί σε βάρος της απόφασης του Περιφερειάρχη, για προφανείς λόγους.

 

Πηγή: cretalive.gr