Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών, διαρρήξεων οχημάτων που είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές Ρεθύμνου από 19-05-2012 έως και 01-07-2012 και αφορούσαν την ευρύτερη περιοχή των τουριστικών περιοχών από Μπαλί, Πάνορμο και Σίσσες του δήμου Μυλοποτάμου.


Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, αξιοποιώντας στοιχεία αλλά και με βάση την αστυνομική έρευνα, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη 28χρονου υπηκόου Αλγερίας, ο οποίος σε συνεργασία με άλλους άγνωστους δράστες, διέπραξαν κλοπές - διαρρήξεις στα σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 810 ευρώ, αλλά και αντικείμενα και προσωπικά είδη, συνολικής αξίας 16.150 ευρώ.

Ήδη, σε βάρος του 28χρονου έχει εκδοθεί διάταξη του ανακριτή Ηρακλείου με περιοριστικούς όρους για εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, μιας και κατηγορείται για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και στο Ηράκλειο.

Το τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου ερευνά τη συμμετοχή του Αλγερινού και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες στο Ρέθυμνο, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.