current views are: 1

29 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση08:09

Μαίνονται πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο και Ιωάννινα

Έπειτα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών και πολιτών με τις φλόγες σε ύφεση είναι το μέτωπο στο νότιο Ρέθυμνο.

Δημοσίευση 08:09’
αρθρο-newpost

Έπειτα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών και πολιτών με τις φλόγες σε ύφεση είναι το μέτωπο στο νότιο Ρέθυμνο.

Έπειτα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών και πολιτών με τις φλόγες σε ύφεση είναι το μέτωπο στο νότιο Ρέθυμνο. Η φωτιά έως στιγμής έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής αγροτικής και χορτολιβαδικής έκτασης από τη θάλασσα έως και το βουνό του Αγίου Βασιλείου, ενώ έχουν καεί ζώα και καλλιέργειες κι έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίσματα και οικίες.

Λόγω των ανέμων, που πνέουν στην περιοχή, στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβεστικά οχήματα, με 46 πυροσβέστες, οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πεζοπόρα τμήματα 34 δασοπυροσβεστών και 21 στρατιώτες. Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να μη δημιουργηθούν νέα ενεργά μέτωπα. Το πρωί δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα επιχειρούσαν με ρίψεις, αλλά λόγω της έντασης του ανέμου, το ένα καθηλώθηκε στο έδαφος.

Χθες κινδύνευσε το χωριό Αγαλλιανού στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμέ Αγίου Βασιλείου από την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη έως στιγμής αιτία στα νότια του νομού κοντά στον Πλακιά. Αποτέλεσμα ήταν να εκκενωθεί προληπτικά.

Το νησί είναι σε επιφυλακή και στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις πυρόσβεσης από τα Χανιά και το Ηράκλειο, τις οποίες συντονίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Κρήτης.

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε το βράδυ και η, ήδη, πυρόπληκτη περιοχή της Ακουμιανής Γυαλιάς, όπου οι φλόγες απείλησαν την Αγία Παρασκευή και προκάλεσαν ζημιές σε ένα σπίτι και μία ταβέρνα, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών βοήθησε την κατάσταση. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής διερευνά ενδεχόμενο εμπρησμών.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σταυράκι Ιωαννίνων. Στο σημείο για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά, που καίει από χθες δασική έκταση στον Σολωμό Κορινθίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφης. Παράλληλα, δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και στην περιοχή Καλύβια Ηραίας Αρκαδίας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο κατά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου. Για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.


σχετικα αρθρα