Σε ύφεση, αλλά ενεργή, η φωτιά που από χθες ξεκινώντας από το χωριό Κέραμος, κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στο δήμο Αγίου Βασιλείου στα νότια του νομού Ρεθύμνου και συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα να σκορπά τον πύρινο όλεθρο με περιβαλλοντικές διαστάσεις. Την ίδια στιγμή, πυρκαγιά ξέσπασε στις 17.25 το απόγευμα στην περιοχή των Άνω Νέων Επιβατών από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και στην περιοχή σπεύδουν κι άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις.


 

Στο Ρέθυμνο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν διάσπαρτες στην πληγείσα περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της, ενώ άλλες δυνάμεις επιτηρούν για τυχόν αναζωπυρώσεις όπου η φωτιά έχει σβήσει, δεδομένου και του ανέμου που φυσάει. Ελαιόδενδρα, αγροτικές εκτάσεις, δασική γη, ζώα, κτηνοτροφική περιουσία και μία ταβέρνα καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια, χάθηκαν στο πέρασμα της φωτιάς η οποία για σύμμαχο έχει τους ισχυρούς αέρηδες που από χθες δεν έχουν κοπάσει.
 

Για θεατές στο ίδιο έργο, κάνει λόγο ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης μιας και είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την περυσινή φωτιά που κατέκαψε όμορη περιοχή με τη σημερινή. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό ενώ αξιολογούν την αυτοθυσία εθελοντών και στρατιωτών που συμμετέχουν στην κατάσβεση.
 

Αυτή την ώρα στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 44 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 34 πυροσβέστες πεζοπόρων τμημάτων από την Αθήνα, 21 στρατιώτες και εθελοντές. Τις προσπάθειές τους συνδράμει από το πρωί και ελικόπτερο ΕΡΙΚΣΟΝ που και αυτό επιστρατεύθηκε από την Αθήνα.