Ανεξέλεγκτο εξακολουθεί να βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Ρόδου μεταξύ των χωριών Απόλλωνα και Μαλώνα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά ενώ τις προσπάθειες πυρόσβεσης ενισχύουν ένα ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα που έφθασαν στο νησί.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρόδου τρεις πυροσβέστες. Υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα η φωτιά έκαψε 2000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγκαθωτό, του δήμου Πρεσπών στη Φλώρινα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Γερακίνη της Σιθωνίας Χαλκιδικής.  Όπως πληροφορεί η πυροσβεστική υπηρεσία, στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο.