Την αντίθεση της στους «σχεδιασμούς για νέα, άγρια υποτίμηση μισθών, συντάξεων και γενικά του βιοτικού επιπέδου του κόσμου της εργασίας» εκφράζει η ΑΔΕΔΥ σε επιστολή της προς τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, οι αντοχές και οι ανοχές της κοινωνίας βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο», ενώ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει ιστορική ευθύνη για τις εξελίξεις.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε νέα οριζόντια μέτρα και ζητά άμεσα συνάντηση με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για διακινούμενα «σενάρια περικοπών και ολοκαυτώματος των κοινωνικοασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών» που τα αποδίδει στην τρόικα και στην κυβέρνηση.

Ζητά να ληφθεί υπ' όψη των τριών πολιτικών αρχηγών η «ριζική αντίθεση μισθωτών και συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και του συνδικαλιστικού κινήματος» σε τέτοια μέτρα, πριν οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στην επιστολή σημειώνεται, επίσης, ότι η σχεδιαζόμενη νέα περικοπή στο εφάπαξ και αντίστοιχα μέτρα είναι «προκλητικά άδικα και θα αποδειχτούν και πάλι αναποτελεσματικά», ενώ αντίθετα, κατά την ΑΔΕΔΥ, χρειάζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα ρύθμισης των επικουρικών και συμπληρωματικών παροχών στο Δημόσιο.

«Κυβερνητικές πολιτικές, ερήμην και απέναντι στην κοινωνία, είναι προδιαγεγραμμένες για νέο κύκλο αδιεξόδων και αποτυχιών, που θα οδηγήσουν σε σύγκρουση με την κοινωνία» καταλήγει η επιστολή.

TAGS