Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, οι οποίοι την Τρίτη συνεπλάκησαν στην πλατεία του Γκύζη με αποτελέσμα αρκετοί από αυτούς να τραυματιστούν. Τα ξημερώματα της Τρίτης μία ομάδα περίπου τριάντα οπαδών που επέβαιναν σε δίκυκλα, μετέβησαν στην Πλατεία του Γκύζη προκειμένου να επιτεθούν σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας με ξύλινα και μεταλλικά ρόπαλα, φωτοβολίδες, αυτοσχέδιες βομβών μολότοφ, ακόμα και κλαδευτήρια.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εναντίον των οποίων, ομάδα από τα ανωτέρω άτομα επιτέθηκε, εκτοξεύοντας πέτρες, μπουκάλια, ξύλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές σε τρία υπηρεσιακά οχήματα.

Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν τέσσερα (4) άτομα και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο. Δύο από τους τραυματίες με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 24, 25, 30 και 31 ετών και δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 26 και 27 ετών κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης και συμπλοκή. Ο 24χρονος κατηγορείται επιπλέον για διακεκριμένες φθορές, απόπειρα απρόκλητων σωματικών βλαβών και παράβαση του Νόμου
περί όπλων.

Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, αποτελούμενες από πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υγρό, στη μία από τις οποίες είχε προσαρμοσθεί με κολλητική ταινία κροτίδα.
Δύο (2) φωτοβολίδες χειρός.
Δύο (2) κροτίδες.
Μία (1) ψαλίδα-κόφτης.
Έξι (6) σιδερολοστοί.
Πέντε (5) ξύλινα ρόπαλα.
Ένα (1) φτυάρι .
Ένα (1) σιδερένιο μικρό φτυάρι τζακιού.
Ένας (1) πλαστικός προστατευτικός θώρακας.
Μία (1) μεταλλική κυλινδρική ράβδος (κλομπ).
Δύο (2) πυροσβεστήρες.
Τέσσερα (4) κράνη.
TAGS