Οι δράστες, το βράδυ της Τρίτης πήραν την κεντρική σιδερένια πόρτα του νεκροταφείου στην Τοπική Κοινότητα του Δοκιμίου του δήμου Αγρινίου. Την κλοπή πρώτος αντιλήφθηκε το πρωί επίτροπος της τοπικής εκκλησίας που ειδοποίησε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και εκείνος, με την σειρά του, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το AgrionioPress, οι δράστες φαίνεται πως κατέστρεψαν με βαριοπούλες τους μεντεσέδες και στην συνέχεια φόρτωσαν σε αυτοκίνητο τα δυο τμήματα της βαριάς καγκελόπορτας, που είναι φτιαγμένη από μασίφ σίδερο και εξαφανίστηκαν.

Στην περιοχή του Δοκιμίου, έχουν γίνει δεκάδες ανάλογες κλοπές σε σπίτια, αποθήκες ενώ ο πρόεδρος του χωριού λέει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο:

«Δεν πάει άλλο με τις κλοπές και τις δολιοφθορές. Οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει και με το δίκιο τους, αφού νιώθουν και είναι τελείως απροστάτευτοι, απέναντι σε αυτούς που αφαιρούν και καταστρέφουν περιουσίες Κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει, δεν πάει άλλο με την ατιμωρησία», δηλώνει ο κύριος Καρατσώρης.