Συνολικά επτά άτομα συνελήφθησαν για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του τελευταίου μήνα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Αγιο Νικόλαο Κρήτης και Κω.

Σε βάρος ακόμη τεσσάρων ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα. Πρόκειται συνολικά για εννέα ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας από 37 έως 64 ετών.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε τουλάχιστον 1.018 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης. Σε οικίες και καταστήματα των κατηγορούμενων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δορυφορικοί δέκτες με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, σκληροί δίσκοι, αναγνώστες - προγραμματιστές καρτών και κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών.

Σύμφωνα με εκτίμηση της συνδρομητικής εταιρείας, η οικονομική ζημία από τη σχετική παράνομη δραστηριότητα ξεπερνά τις 890.000 ευρώ, συνυπολογιζόμενης της ζημιάς του δημοσίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.