Τώρα το καλοκαιράκι το ξανθό σου μαλλί θέλει ιδιαίτερη προσοχή κάτι με τον ήλιο και το αλάτι και πρέπει να το φροντίσεις σωστά για να μην ξεθωριάσει και χάσει την λάμψη και τη ζωντάνια του. Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να φροντίσεις το ξανθό σου μαλλάκι εύκολα και απλά τώρα που καλοκαίριασε.  
Το τέλειο ξανθό: Το να πετύχεις το τέλειο ξανθό σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο! Τώρα όμως το πέτυχες και αυτό που θέλεις είναι να διατηρήσεις το χρωματάκι σου ζωντανό, ζωηρό και την ξανθιά σου κόμη στην πρώτη θέση.  
Το σαμπουάν είναι η αρχή για αν διατηρήσεις ζωντανό το χρώμα σου. Καλά θα κάνεις να διαλέξεις ένα ειδικό σαμπουάν για ξανθά βαμμένα μαλλιά( αν είναι βαμμένα) που θα φυλακίσουν το χρώμα και δεν θα αφήσουν το ξανθό σου να ξεθωριάσει ή να κιτρινίσει.   
‘Ένα τρικ είναι να βάλεις πριν λουστείς λίγο σαμπουάν στα σημεία του κεφαλιού σου που φαίνεται να έχουν χάσει το χρώμα τους και μετά το λούσιμο θα δεις μεγάλη διαφορά!  

Στάιλινγκ αμαρτία μου: Τώρα λοιπόν που καλοκαιριάσαμε καλό θα ήταν να αφήσεις το πιστολάκι μαλλιών και το ισιωτικό τους στη θέση τους και να αφήσεις τα μαλλάκια σου να στεγνώνουν φυσικά.  

Μόλις βγεις από το μπάνιο, σκούπισε καλά τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και άφησε τα να στεγνώσουν ελεύθερα! Αν μόλις θέλεις οπωσδήποτε να δώσεις άλλο στιλ τα μαλλάκια σου από το φυσικό σου τα ρόλεϊ είναι μια πολύ καλή λύση για να δώσεις κλίση στα ξανθάμαλλιάσου αλλά και όγκο, εκτός του ότι θα πετύχεις την ανάλαφρη μπούκλα που πάντα ήθελες! Μην ξεχνάς ότι ο θερμός αέρας που βγαίνει από το πιστολάκι και των μαλλιών σου προκειμένου να τα στεγνώσει είναι ότι χειρότερο για την ποιότητα της τρίχας σου.
 
Κράτα πισιν-ή: Το χλώριο της πισίνας όπως είναι λογικό δεν είναι ότι καλύτερο για τα μαλλιά σου γι’ αυτό πρέπει να προσέξεις για να μην βγεις με πράσινα μαλλάκια! Το τρικ είναι να ξεπλύνεις πολύ καλά ταμαλλιάσου πριν βουτήξεις στην πισίνα ενώ τα προϊόντα που υπόσχονται να διατηρήσουν το χρώμα σου είναι ότι καλύτερο για να τα χρησιμοποιείς όταν σκοπεύεις να ρίξεις τη βουτιά σου στην πισίνα.  

Για μια θέση στον ήλιο: Ο ήλιος το ξέρεις, το νιώθεις δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα ξανθά σου μαλλάκια, που εννοείται ότι θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση με την έκθεση τους στον ήλιο.   

Το ντεκαπάζ ως γνωστόν κάνει κακό στο μαλλάκι σου και ο ήλιος σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρος συνδυασμός για την ξανθιά σου κόμη.  

Φόρες ένα καπέλο για να προστατεύεις τα μαλλάκια σου από τις ηλιακές ακτινοβολίες ή ένα σκουφάκι στην πισίνα και πραγματικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το ξανθό σου.  

Επένδυσε στο αντηλιακό σπρέι μαλλιών και μην το ξεχνάς κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα όχι μόνο για να διατηρήσεις το χρώμα σου αλλά και για να προστατεύσεις την τρίχα σου!

πηγή: womenonly.gr