Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν, σήμερα, στο Κιλκίς περίπου 250 αστυνομικοί, μέλη των αστυνομικών ενώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, αντιδρώντας στη μετακίνηση - απόσπαση συναδέλφων τους στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες, την Πέλλα και το Κιλκίς, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Φωτόπουλο.

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που επιδόθηκε στους αιρετούς της περιοχής, τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι οι αστυνομικοί δεν αρνούνται να εκπληρώσουν την αποστολή τους «αρκεί να διασφαλίζονται τα αυτονόητα, όπως ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαμονής, σίτισης, υγιεινής και ασφάλειας».

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ακόμη η ανάγκη για μεταθέσεις και αποσπάσεις με κίνητρα.
Αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας θα μεταβεί αύριο στον Έβρο προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αποσπασθέντες άνδρες της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, στις έξι σήμερα το απόγευμα, ανάλογη ένστολη διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν στα Ιωάννινα αστυνομικοί των Ενώσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
TAGS