current views are: 1

2 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση15:12

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που «άδειαζε» κοσμηματοπωλεία στη Ρόδο

Εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου συμμορία αλλοδαπών διαρρηκτών και συνελήφθησαν τα δυο μέλη της, υπήκοοι Σερβίας ηλικίας 28 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Δημοσίευση 15:12’
αρθρο-newpost

Εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου συμμορία αλλοδαπών διαρρηκτών και συνελήφθησαν τα δυο μέλη της, υπήκοοι Σερβίας ηλικίας 28 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου συμμορία αλλοδαπών διαρρηκτών και συνελήφθησαν τα δυο μέλη της, υπήκοοι Σερβίας ηλικίας 28 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Όπως προέκυψε, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από ανάλυση-αξιοποίηση στοιχείων, οι συλληφθέντες από το καλοκαίρι του 2011 είχαν συστήσει συμμορία και δρώντας οργανωμένα, με κατάλληλο εξοπλισμό, αποσκοπούσαν στην διάπραξη διαρρήξεων σε χρυσοχοεία στο νησί της Ρόδου.

Ειδικότερα οι συλληφθέντες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν χρυσοχοείο που βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Καλλιθέας Ρόδου.

Ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην περιοχή Ψαροπούλα Ρόδου, και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

-Επτά κινητά τηλέφωνα
-Το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ
-Δυο  πλαστά δελτία ταυτότητας και δυο  πλαστές άδειες ικανότητας οδηγήσεως, Βουλγαρικών Αρχών
-Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο υπήρχαν διαρρηκτικά εργαλεία, μέσα απόκρυψης-προστασίας και ένας χάρτης της Ρόδου με χειρόγραφες σημειώσεις

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκαν ακόμη δυο διαρρήξεις χρυσοχοείων και μια απόπειρα διάρρηξης που είχαν διαπράξει από κοινού οι δυο αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

Την 30/31-08-2011 νυχτερινές ώρες στην Ιαλυσό Ρόδου, διέρρηξαν χρυσοχοείο που βρίσκονταν μέσα σε ξενοδοχειακή επιχείρηση και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ

Την 01-10-2011 πρώτες πρωινές ώρες στην Ιαλυσό Ρόδου, διέρρηξαν χρυσοχοείο και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ

Την 28-07-2012 πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Κοσκινού Ρόδου, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν χρυσοχοείο αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθέντες είχαν πραγματοποιήσει στο νησί της Ρόδου δεκάδες κατοπτεύσεις χρυσοχοείων, των οποίων τις θέσεις σημείωναν σε χάρτη που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτική Ρόδου.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις διαρρήξεων.

Πηγή: tvkosmos.gr


σχετικα αρθρα