Έπειτα από καταδίωξη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, συνελήφθη ο ληστής-«θρύλος», που πάνω από 10 χρόνια απασχολούσε τις αστυνομικές αρχές και είχε γίνει γνωστός με το προσωνύμιο «καραμπινάκιας». Ο 42χρονος άνδρας συνελήφθη λίγο μετά την τελευταία ληστεία που διέπραξε σε σούπερ μάρκετ στην Λεωφόρο Θηβών στα Καμίνια του Πειραιά και ομολόγησε ότι είχε διαπράξει μόνος του, συνολικά 75 ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και δημόσιους οργανισμούς.ς

Ο ίδιος ομολόγησε ότι μέρος των χρημάτων από τις ληστείες, διέθεσε για την αγορά φορτηγού-τράκτορα, που είχε σκοπό να το μεταφέρει και ταξινομήσει στη Βουλγαρία, όπου έχει ιδρύσει μεταφορική εταιρεία, «ξεπλένοντας» με τον τρόπο αυτό τη λεία των ληστειών.

Ο κατηγορούμενος είχε διαπράξει 41 ληστείες σε τράπεζες, 24 σε σούπερ μάρκετ και 10 σε δημόσιους οργανισμούς

Κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας του συλληφθέντα είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις ενεργούσε μόνος, χωρίς συνεργό, χρησιμοποιώντας αρχικά κοντόκαννη καραμπίνα και τα τελευταία έξι χρόνια περίστροφο, ενώ φορούσε κουκούλες ή κράνη μοτοσικλετών, για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 42χρονος δεν ήταν σεσημασμένος και το γεγονός ότι δρούσε πάντα μόνος, συνετέλεσε στο να μην μπορούν οι αστυνομικοί να βρουν στοιχεία για την ταυτότητα του και να διαφεύγει όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει καταγραφεί πολλές φορές από τις κάμερες των κλειστών κυκλωμάτων των στόχων που επέλεγε.

Την πρώτη του ληστεία την έκανε τον Δεκέμβριο του 2001 στην Αγροτική Τράπεζα Αγίων Αναργύρων, από την οποία, με την απειλή της κοντόκαννης καραμπίνας απέσπασε 969.000 δραχμές, ενώ στη συνέχεια... πέρασε στα ευρώ.

Από την τελευταία ληστεία στο σούπερ μάρκετ στα Καμίνια απέσπασε από τρία ταμεία το χρηματικό ποσό των 1.085 ευρώ, ενώ μετά από έρευνα εξακριβώθηκε ότι από τις 75 ένοπλες ληστείες αποκόμισε συνολικά τα χρηματικά ποσά των 528.795,7 ευρώ, 969.000 δραχμών, 1.825 δολαρίων ΗΠΑ, 673 λιρών Κύπρου και 40 λιρών Αγγλίας.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο περίστροφα, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, διαφανή γάντια, δεκάδες φυσίγγια και διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο 42χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Το σίγουρο είναι ότι θα πάει στη φυλακή με πλούσιο... βιογραφικό.