Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα γερμανικά ΜΜΕ, και το Focus αυτή τη φορά με δημοσίευμα του επαναφέρει τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό, δίνει... οδηγίες σε όσους επέλεξαν την Ελλάδα για διακοπές, τι να πράξουν σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας.

«Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα πρέπει να αναμένουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες και θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους ορισμένες συμβουλές», γράφει η συντάκτρια του άρθρου με τίτλο «Τι πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη».


«Η Ελλάδα ‘δεν λέει να ησυχάσει’. Την ώρα που στην Αθήνα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο μέτρων, στην Ευρώπη γίνεται πλέον ανοιχτά λόγος για ενδεχόμενο τέλος της οικονομικής στήριξης της χώρας. Το σενάριο αυτό ηχεί τρομακτικό σε πολλούς τουρίστες προπάντων εάν η εισαγωγή νέου νομίσματος συμβεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα. Θα υπάρξουν ταραχές, απεργίες, χάος, ελλείψεις σε αγαθά;», συνεχίζει το άρθρο.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και οι καθηγήτριας ειδικής σε θέματα οικονομίας τουρισμού, η οποία επισημαίνει ότι «εάν υπάρξει μετατροπή νομίσματος, θα πραγματοποιηθεί εντός Σαββατοκύριακου, όταν θα είναι κλειστές οι τράπεζες. Η μόνη επίπτωση για τους τουρίστες θα είναι ότι δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν αναλήψεις μετρητών με απλές κάρτες αναλήψεων. Οι πιστωτικές κάρτες δεν θα πληγούν από το μέτρο αυτό. Για το λόγο αυτό συνιστάται στους τουρίστες να έχουν μαζί τους αρκετά μεγάλα ποσά τοις μετρητοίς».

Το περιεχόμενο του άρθρου, θεωρείται άκρως προκλητικό, ειδικά την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα νέα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ…