Σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας θα προχωρήσουν σήμερα από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κατόπιν απόφασης του συλλόγου τους, διαμαρτυρόμενοι για την προγραμματιζόμενη ιδιωτικοποίηση του ΤΤ. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος και από εκεί θα πορευθούν προς τη Βουλή.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων επιδιώκει άμεση συνάντηση τόσο με τον υπουργό Οικονομικών όσο και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ώστε να λάβει υπεύθυνη και επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

 

«Οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα και της τρίτης στην Ευρώπη σε κεφαλαιακή επάρκεια. Το σκάνδαλο αυτό δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιτρέψει» αναφέρεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

 

Οι κινητοποιήσεις στο ΤΤ θα συνεχιστούν και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αφενός με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα 6 Αυγούστου (12:00 – 15:00) αφετέρου με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Αυγούστου.