Αυξημένη είναι από νωρίς το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο πριν από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και αρχίζει το μεγαλύτερο κύμα φυγής των αδειούχων, παρά τις προβλέψεις ότι επτά στους 10 Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές λόγω κρίσης. Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 30 δρομολόγια για σήμερα Παρασκευή, 26 το Σάββατο και 24 την Κυριακή. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνουν 17 δρομολόγια σήμερα, 12 αύριο και 18 την Κυριακή, ενώ από το Λαύριο έχουν οριστεί για σήμερα 8 δρομολόγια και από 7 αύριο και την Κυριακή.

Από το λιμάνι του Πειραιά τις δύο πρώτες ημέρες του Αυγούστου αναχώρησαν 51.861 επιβάτες για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και 9.564 για τον Αργοσαρωνικό, από τη Ραφήνα 10.543 και από το Λαύριο 3.052 επιβάτες.

Μειωμένη ήταν η επιβατική κίνηση και στα τρία λιμάνια της Αττικής τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2011.

Παράλληλα, αυξημένα θα είναι τα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.