ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΟΕ θα επιστρέψει τα χρήματα στους αθλητές που αποχώρησαν από το Λονδίνο

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2012, 15:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η ΕΟΕ θα επιστρέψει τα χρήματα στους αθλητές που αποχώρησαν από το Λονδίνο
Facebook Twitter Whatsapp
Στη λύση της επιστροφής των χρημάτων της ημερήσιας αποζημίωσης που παρακρατήθηκαν από τους αθλητές οι οποίοι αναχώρησαν από το Ολυμπιακό Χωριό και τους Αγώνες, μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα, κατέφυγε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Στη λύση της επιστροφής των χρημάτων της ημερήσιας αποζημίωσης που παρακρατήθηκαν από τους αθλητές οι οποίοι αναχώρησαν από το Ολυμπιακό Χωριό και τους Αγώνες, μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα, κατέφυγε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τα χρήματα αυτά θα δοθούν από τους χορηγούς της καθώς όπως ισχυρίζεται είναι «Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΟΕ τις τελευταίες ημέρες είχε ζητήσει πίσω από τους αθλητές που επέλεξαν να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και τους Αγώνες, μέρος του ποσού της ημερήσιας αποζημίωσης το οποίο προκαταβολικά είχαν εισπράξει. Συνολικά κάθε αθλητής είχε πάρει 300 ευρώ για τα μικροέξοδα της παραμονής του στο Λονδίνο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου περί αδικαιολόγητης επιστροφής από τους αθλητές και συνοδούς της Ολυμπιακής Ομάδας μέρους της εκτός έδρας αποζημίωσής τους κατά την αναχώρησή τους από το Ολυμπιακό Χωριό, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει τα παρακάτω:

- Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Διέπεται από τους κανόνες του Δημόσιου Λογιστικού, ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παραβεί διατάξεις νόμων που καθορίζουν τη διαδικασία υλοποίησης οποιασδήποτε μορφής δαπάνης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ύψος της εκτός έδρας αποζημίωσης για μεταβάσεις στο εξωτερικό καθορίζεται βάση του νόμου 2685/1999, όπως ισχύει σήμερα με τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του.

- Επίσης η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι όποιος αθλητής αναχώρησε, από το Ολυμπιακό Χωριό νωρίτερα από τον προγραμματισμό της ελληνικής αποστολής έφυγε ύστερα από δικό του αίτημα.

- Τα χρήματα που έχουν ήδη παρακρατηθεί από τους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, όπως επιβάλει το δημόσιο λογιστικό, θα τους επιστραφούν με απόφαση της ΕΟΕ από τους χορηγούς της, μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα».