current views are: 1

5 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση11:42

Επιστρέφει ο καύσωνας με τον υδράργυρο στα… ύψη

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες στη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ.

Δημοσίευση 11:42’
αρθρο-newpost

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες στη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ.

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες στη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ.

Αναλυτικά:

Την Δευτέρα στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Την Παρασκευή η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr & www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες.

Συνιστάται ειδικότερα, να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο και να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα (βαμβακερά, λινά), που επιτρέπουν στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνουν την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.     

Τρίτη 7 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).  

Τετάρτη 8 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 39 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (37 χλμ/ώρα).      

Πέμπτη 9 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα και μικρή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).      

Παρασκευή 10 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).      

Σάββατο 11 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, αλλά και σημαντική ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, εντάσεως 6 Μποφόρ (40 χλμ/ώρα).      

Κυριακή 12 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και νέα μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 34 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).      

Δευτέρα 13 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους και πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (32 χλμ/ώρα).      

Τρίτη 14 Αυγούστου. Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και μικρή πτώση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 34 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (27 χλμ/ώρα).      

Τετάρτη 15 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο του υδράργυρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (24 χλμ/ώρα).      

Πέμπτη 16 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς, εντάσεως 3 Μποφόρ (18 χλμ/ώρα).      

Παρασκευή 17 Αυγούστου. Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και πτώση του υδράργυρου σε ανεκτά επίπεδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 33 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (29 χλμ/ώρα).      

Σάββατο 18 Αυγούστου. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στη διάρκεια της ημέρας, νεφώσεις στη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 33 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (21 χλμ/ώρα).  

   

Κυριακή 19 Αυγούστου. Ηλιοφάνεια με υποχώρηση του υδράργυρου σε πιο ανεκτά επίπεδα και ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί, εντάσεως 6 Μποφόρ (48 χλμ/ώρα).


σχετικα αρθρα