Για οπλοκατοχή οδηγήθηκαν σήμερα στο Εισαγγελέα Ρεθύμνου δύο νεαροί από τον Μυλοπόταμο, οι οποίοι συνελήφθησαν από τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.). Πρόκειται για έναν 25χρονο από το Χουμέρι του Δήμου Μυλοποτάμου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα και έναν 21χρονο ο οποίος κατηγορείται για οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην Αλφά του ίδιου Δήμου.

Η έρευνα στο αυτοκίνητο του 25χρονου αποκάλυψε ένα πιστόλι 9 mm, με τη γεμιστήρα του και τετρακόσια τέσσερα φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Στο σπίτι όμως του 21χρονου στο ποιμνιοστάσιο του αλλά και άλλους χώρους ιδιοκτησίας του, η έρευνα των αστυνομικών έφερε στην επιφάνεια ένα μικρό οπλοστάσιο: «Ένα αυτόματο πολεμικό όπλο, τύπου Kalashnikov, με τη γεμιστήρα του, ένα πιστόλι διαμετρήματος 7,65mm, με τη γεμιστήρα του, μια εύχρηστη επαναληπτική κυνηγετική καραμπίνα διαμετρήματος cal 12, με τη γεμιστήρα της, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή, το Δεκέμβριο του 2011, από οικία στο Χαμαλεύρι Ρεθύμνου, δυο γεμιστήρες, καραμπίνας, εκατόν δέκα οχτώ φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, έξι κυνηγετικά φυσίγγια και μία κροτίδα Ιταλικής κατασκευής και προέλευσης μεγάλου μεγέθους».

Παράλληλα στο σπίτι του 21χρονου εντοπίστηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας Ρεθύμνου θα ασχοληθεί και με 40χρονο από τη Ρουμανία ο οποίος συνελήφθη στην Αγία Γαλήνη του Δήμου Αγίου Βασιλείου, κατηγορούμενος για κλοπή.

Όπως προέκυψε, από έρευνα ο Ρουμάνος είχε εισέλθει χθες το απόγευμα σε δωμάτιο ξενοδοχείου και είχε αφαιρέσει, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο φωτογραφικές μηχανές, δύο ζευγάρια γυαλιά ηλίου και το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων σαράντα ευρώ.