Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, Σπύρου Μουζακίτη, προκάλεσε η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, περί πρώην ανώτατου στελέχους της ΑΤΕ που μετέφερε 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό. Ο αρμόδιος εισαγγελέας λοιπόν διεταξε το ΣΔΟΕ να εξετάσει ενδεχόμενη διάπραξη των αδικημάτων της «φοροδιαφυγής» και των «παράνομων εσόδων».  Όπως αναφέρεται στο capital.gr, η εισαγγελική εντολή δεν αφορά ονομαστικά σε κάποιο πρόσωπο, αλλά ήδη ο πρώην  διοικητής της τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης, έχει αναφέρει ότι χρήματα της επίμαχης μεταφοράς είναι δικά του και της οικογένειά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Πανταλάκη, τα χρήματα αυτά έχουν προκύψει ως νόμιμα έσοδα, αποτελώντας τμήμα της οικογενειακής περιουσίας, το οποίο δικαιολογείται, είναι δηλωμένο αλλά και φορολογημένο, κατά πως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Όπως αποσαφηνισε ο ίδιος, η μεταφορά διενεργήθηκε σε δόσεις ώστε να καταστεί εφικτή η αγορά περουσιακών στοιχείων στην αλλοδαπή.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατόπιν κλήσης του εκεί για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ, είχε δηλώσει ότι,  «η ΤτΕ δέχθηκε καταγγελία, που ανέφερε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, πολύ υψηλόβαθμο, έβγαλε τους περασμένους μήνες εκατομμυρια ευρώ. Αμέσως προχωρήσαμε στους σχετικούς ελέγχους. Δεν μπορώ να πω τα ευρήματα της έρευνας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές, για να ελεγχθεί η νομιμότητα των κινήσεων».