Ανακαλούν τις παραιτήσεις τους οι 10 επιμελητές παθολόγοι ιατροί του νοσοκομείου Σερρών, που προ 15 ημερών υπέβαλαν την παραίτησή τους στον διοικητή του νοσοκομείου, λόγω της επιβάρυνσης των ωραρίων τους, μετά την επίσχεση εργασίας που άσκησαν οι ειδικευόμενοι ιατροί, αλλά και λόγω της καθυστέρησης της πληρωμής των εφημεριών τους. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β' Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σερρών, Θ. Μηλίδη, οι παθολόγοι οδηγηθήκαν στην άρση της παραίτησής τους με γνώμονα την προστασία της υγείας των Σερραίων πολιτών, αλλά και ένεκα της στήριξης που δέχτηκαν από τους γιατρούς, γενικής ιατρικής, των Κέντρων Υγείας του νομού, που έσπευσαν να βοηθήσουν στο νοσοκομείο καλύπτοντας τα τεράστια κενά που δημιουργήθηκαν μετά την επίσχεση εργασίας που άσκησαν οι ειδικευόμενοι ιατροί.

Σύμφωνα με τον κ. Μηλίδη οι γιατροί ευελπιστούν να πληρωθούν ένα ποσό έναντι των εφημεριών που τους οφείλει το υπουργείο από τον Ιανουάριο, χωρίς όμως να έχουν λάβει σχετική υπόσχεση από τον διοικητή του νοσοκομείου Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη.

Σημειώνεται ότι με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί σήμερα και αύριο το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι γιατροί του, αντιδρώντας στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά, ενώ δεν ισχύουν τα προκαθορισμένα ραντεβού και χειρουργεία.