Έντονες είναι οι αντιδράσεις από θεσμικούς φορείς και πολίτες της Θράκης στη μετατροπή των σχολών αστυφυλάκων της Ξάνθης και Κομοτηνής σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

Τη Δευτέρα διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Κομοτηνής με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρ. Γιαννακίδη, των δημάρχων όλων των Δήμων των δύο νομών, των μητροπολιτών Ξάνθης, Μαρώνειας και Κομοτηνής και Αλεξανδρουπόλεως, μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από την Πολιτεία την άμεση ανάκληση της απόφασης. Τόνισαν την ανάγκη να ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών και υπογράμμισαν την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας των σχολών που -μεταξύ άλλων- τονώνουν την τοπική οικονομία.

Εκπρόσωποι όλων των τοπικών θεσμικών φορέων της Θράκης, που αποτελούν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, θα συναντηθούν το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του το επίμαχο ζήτημα της μεταφοράς των παράνομων μεταναστών στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.