Ένοπλη ληστεία με έναν τραυματία πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ώρες περίπου σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Οι τέσσερις δράστες υποδήθηκαν τους αστυνομικούς, καθώς εξήλθαν από αυτοκίνητο στο οποίο υπήρχε φάρος στην οροφή, ενώ οι ίδιοι φορούσαν στολή και αλεξίσφαιρα γιλέκα που παρέπεμπαν σε άνδρες των ΕΚΑΜ. Η ληστεία είχε στοιχεία... κινηματογραφικής ταινίας, αφού οι ένοπλοι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο με το φάρο, το οποίο σταμάτησαν επί της οδού Βερανζέρου, εισερχόμενοι στη Στοά Φέξη όπου βρισκόταν το κοσμηματοπωλείο, φωνάζοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, «αστυνομία!».

Οι τέσσερις ληστές, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κινήθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο. Εκείνη τη στιγμή, τρομοκρατημένος από τις φωνές, ο πατέρας του κοσμηματοπώλη, ιδιοκτήτης παρακείμενου καταστήματος κι αυτός, έτρεξε να διαπιστώσει τι συνέβαινε.

Οι δράστες, όταν τον αντιλήφθηκαν δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν δύο φορές με καλάσνικοφ. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, τραυματισμένος στο γόνατο.

Όλοι οι ληστές διέφυγαν με το ιδιωτικό αυτοκίνητο, έχοντας πάρει κοσμήματα αξίας και μετρητά.