Παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των αστυνομικών σχολών Ξάνθης και Κομοτηνής και να μην μετατραπούν σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Ειδικότερα, σε έγγραφη αναφορά τους, οι αστυνομικοί εγείρουν διάφορα θέματα που αφορούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί τους εξαιτίας «της προχειρότητας της διαδικασίας και της de facto μη προηγούμενης ύπαρξης των όρων, προϋποθέσεων και υποδομών να κρατηθούν οι λαθρομετανάστες στις δύο σχολές».

Έτσι, διερωτώνται, μεταξύ άλλων, ποιος θα φέρει την ποινική ευθύνη σε περίπτωση αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας ή απόδρασης κάποιου παράνομου μετανάστη όταν οι χώροι φιλοξενίας δεν πληρούν τους όρους καταλληλότητας, αλλά και κατά πόσο είναι σύννομη η υπηρεσιακή διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για εγκατάσταση και κράτηση των παράνομων μεταναστών σε χώρους που δεν έχουν εξαρχής τα απαιτούμενα εχέγγυα ασφάλειας.