current views are: 1

8 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση06:20

Βάσεις πολλών ταχυτήτων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Βάσεις πολλών… ταχυτήτων αναμένεται να είναι οι φετινές, για την είσοδο στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας, με άνοδο να αναμένεται για τις νομικές σχολές, τα αστυνομικά και τα στρατιωτικά τμήματα, ενώ σταθερές θα παραμείνουν οι ιατρικές σχολές.

Δημοσίευση 06:20’
αρθρο-newpost

Βάσεις πολλών… ταχυτήτων αναμένεται να είναι οι φετινές, για την είσοδο στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας, με άνοδο να αναμένεται για τις νομικές σχολές, τα αστυνομικά και τα στρατιωτικά τμήματα, ενώ σταθερές θα παραμείνουν οι ιατρικές σχολές.

Βάσεις πολλών… ταχυτήτων αναμένεται να είναι οι φετινές, για την είσοδο στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας, με άνοδο να αναμένεται για τις νομικές σχολές, τα αστυνομικά και τα στρατιωτικά τμήματα, ενώ σταθερές θα παραμείνουν οι ιατρικές σχολές. Σύμφωνα με τα «Νέα» οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στο διάστημα 20-24 Αυγούστου, με την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων να είναι στο κόκκινο.

Οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν με πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα. απαιτητικότερα θα είναι φέτος τα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, ιδιαίτερα τα υψηλόβαθμα, στο ύψος τους θα μείνουν τα ιατρικά, φαρμακευτικά και οδοντιατρικά τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν τα περισσότερα τμήματα του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (και τα υψηλόβαθμα), ενώ ορατή άνοδος αναμένεται και στα περισσότερα οικονομικά τμήματα του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, ιδιαίτερα τα υψηλόβαθμα και τα μεσαία, καθώς έχουμε σαφώς καλύτερες επιδόσεις στις περισσότερες βαθμολογικές κλίμακες στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.

Παράλληλα, οι χαμηλότερες επιδόσεις σε ορισμένα ειδικά μαθήματα θα σπρώξουν χαμηλότερα περιζήτητες σχολές όπως τις αρχιτεκτονικές.

Τα στατιστικά των βαθμολογιών των περίπου 85.000 υποψηφίων δείχνουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πάνω από το 1/3 των υποψηφίων, 29.000 υποψήφιοι, έγραψε κάτω από τη βάση ενώ την ίδια ώρα, 6.800 υποψήφιοι έγραψαν άριστα (18-20). Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής κατεύθυνσης έγραψαν καλύτερα από πέρυσι, ακολούθησαν αυτοί της Θετικής, ενώ χειρότερα έγραψαν οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής. Τα τμήματα που απαιτούν το ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας και βρίσκονται στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο θα έχουν σημαντική κάμψη των βάσεών τους λόγω των χαμηλότερων φέτος επιδόσεων σε όλες τις ξένες γλώσσες. Ωστόσο, δεν θα υπάρξει αντίστοιχη πτώση στις ξενόγλωσσες φιλολογίες (ιδιαίτερα την αγγλική) καθώς και στα τμήματα ΜΜΕ του 1ου Επιστημονικού Πεδίου καθώς η χαμηλότερη επίδοση στις ξένες γλώσσες τείνει να ισοφαριστεί με τις καλύτερες επιδόσεις στα γενικά μαθήματα από τους υποψηφίους του Πεδίου.

Τέλος, αναμένεται «μάχη» ειδικά για τις σχολές αστυφυλάκων και αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, καθώς οι θέσεις που διατίθενται φτάνουν συνολικά τις 580 από 1.244 πέρυσι.


σχετικα αρθρα