Σε δραματικές προβλέψεις σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες φιλοξενίας νηπίων και βρεφών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των Δήμων, προχώρησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Νίκος Σαράντης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός των δημόσιων υποδομών φιλοξενίας. Αναφερόμενος στις περικοπές στη χρηματοδότηση των σχετικών υπηρεσιών, ο κ. Σαράντης  προειδοποίησε ότι «οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των Δήμων θα στερήσουν φέτος τη φιλοξενία από 53.000 νήπια και βρέφη».

Σε ανακοίνωσή του, ο αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης σημειώνει ότι «ακόμη περισσότερο εξοργιστικό είναι το ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση, με τη διάθεση πόρων από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ,  «σε λίγες μέρες, στις συσκέψεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, πρέπει να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για να διεκδικήσουμε επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και τη φιλοξενία όλων των παιδιών που έκαναν αίτηση».

Τασσόμενος υπέρ των οικογενειών που σε αυτή τη συγκυρία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, την ώρα που η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης αφήνει δεκάδες χιλιάδες  παιδιά τους εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών,  ο Νίκος Σαράντης υπογραμμίζει ότι πρέπει να ληφθούν «αποφάσεις για όλα τα καυτά προβλήματα που απειλούν τους Δήμους με απαξίωση και με κλείσιμο, που απειλούν τους συμπολίτες μας με την εγκατάλειψη και την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.»