Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου συνέλαβαν εχθές  το πρωί, στο Αγρίνιο, δύο Έλληνες, ηλικίας 40 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για προμήθεια, διάθεση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για νόθευση, κατάρτιση και χρήση πλαστών ιατρικών συνταγών. Ειδικότερα, από την έρευνα που ενήργησε η αστυνομία, προέκυψε ότι ο 40χρονος ημεδαπός είχε νοθεύσει ιατρική συνταγή αγοράς φαρμακευτικών δισκίων που του είχε χορηγηθεί, ενώ με τη χρήση φωτοτυπικών μηχανημάτων την είχε αναπαραγάγει, διατηρώντας μόνο τις ιατρικές σφραγίδες και υπογραφές.

Στη συνέχεια αποτύπωνε στα λευκά στελέχη αύξοντες τετραψήφιους αριθμούς και προέβαινε στη χειρόγραφη συνταγογραφηση ναρκωτικών χαπιών, είτε στο όνομα του είτε στο όνομα συνεργών του.
 
Με τη μέθοδο αυτή, οι δράστες προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων, εξαπατώντας φαρμακοποιούς του Αγρινίου.

Για τη σύλληψη των δραστών ενεργήθηκε, χθες το πρωί, αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε ο 37χρονος να βγαίνει από φαρμακείο στο Αγρίνιο, έχοντας προμηθευτεί 3 κουτιά με 90 χαπια hipnοsedon και 2 κουτιά με 60 χάπια vulbegal, προσκομίζοντας για την αγορά τους πλαστογραφημένη ιατρική συνταγή που είχε προμηθευτεί από τον 40χρονο.

Σε σωματική έρευνα που ακολουθησε στον 37χρονο συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ακόμα 23 χάπια vulbegal και 60 χάπια hipnosedon καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης 46 χάπια hipnosedon και 32 χάπια vulbegal.

Έπειτα εντοπίστηκε ο 40χρονος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τόσο στην οικία του όσο και στο αυτοκίνητό του παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

  •  Εξήντα φαρμακευτικά δισκία vulbegal
  •  Δυο πλαστές ιατρικές εκθέσεις
  •  Οκτώ πλαστές ιατρικές συνταγές
  •  Δυο κινητά τηλέφωνα

Πηγή: dete.gr