Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Αγιον Όρος όπου συνεχίζουν να επιχειρούν εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης. Από τη μεγάλη φωτιά έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής περίπου 12.000-15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές και αμπελώνες.
Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, η κατάσταση στην περιοχή της Ουρανούπολης δεν εμπνέει πλέον καμία ανησυχία, ωστόσο οι αρχές είναι σε αυξημένη επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται μέσα στο Αγιο Όρος. Πρόκειται για μέτωπο 7χλμ στο βουνό που χωρίζει την περιοχή του Αριστοτέλη από το Αγιον Όρος, ανέφερε, επισημαίνοντας πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κανένα από τα μοναστήρια.

Από το πρωί συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή παραμένει ισχυρή δύναμη πυροσβεστών (περίπου 200 άτομα) με την υποστήριξη και του στρατού.

Την Τετάρτη, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας είχε κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την τοπική κοινότητα Ουρανούπολης του Δήμου Αριστοτέλη, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου.

Tαυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ουρανούπολη, οι Αρχές αναζητούν ως ύποπτο για την φωτιά έναν εργάτη, ο οποίος διέμενε τα τελευταία 24ωρα σε σκήτη του Αγίου Όρους.
 
Στην Αρκαδία το πύρινο μέτωπο είναι σε ύφεση. Tην Τετάρτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, η οποία άρχισε το μεσημέρι της Τρίτης από το Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών και της περιφέρειας Πελοποννήσου.