Σε «μίνι καζίνο» είχαν μετατρέψει τα καφενεία τους δύο ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, έπειτα από τη διενέργεια σχετικών ελέγχων. Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στα Χανιά, διενεργήθηκε έλεγχος σε καφενείο 33χρονου, ο οποίος αναζητείται και συνελήφθησαν μία αλλοδαπή ηλικίας 25 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, καθώς και μία Ελληνίδα ηλικίας 62 ετών. 

Συγκεκριμένα η 25χρονη συνελήφθη ενώ είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία συνολικά δέκα έξι  ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνίων (βλ. «φρουτάκια») σε διάφορες παραλλαγές, επιτρέποντας τη συμμετοχή στο εν λόγω τυχερό παίγνιο της 62χρονης πελάτισσας του καταστήματος.

Από τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε επιπλέον ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε τροποποιήσει τους όρους της ήδη κατεχομένης άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας, έχοντας αναπτύξει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές χωρίς να προβλέπεται στην άδεια, ενώ στερείτο άδειας χρήσης υπηρεσιών διαδικτύου από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.

Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη 38χρονος που βρίσκονταν σε ένα καφενείο στο οποίο επίσης λειτουργούσαν τέσσερις υπολογιστές ως «φρουτάκια».

Κατά τον έλεγχο των προαναφερομένων καταστημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά :  
  • Είκοσι ηλεκτρονικοί υπολογιστές

  • Τετρακόσιες  χαρτοπαικτικές μάρκες,οιη οποίες αντιστοιχούσαν στο ποσό των 22.000 ευρώ

  • Δέκα τράπουλες και πέντε ζάρια

  • Δέκα  ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων, στους οποίους ήταν αποθηκευμένα τα ηλεκτρονικά παίγνια

  • Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, των οποίων η χρήση ήταν η γενική τροφοδότηση των λοιπών υπολογιστών με δεδομένα παιγνίων

  • Μία οθόνη στην οποία εμφανίζονταν οι διακινούμενες μονάδες

  • Το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ, προερχόμενο από εισπράξεις παικτών.
 
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Πηγή: flashnews.gr
TAGS