Συνεχίζονται και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας οι έλεγχοι των αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».  Την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των ελέγχων προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής 229 αλλοδαποί εκ των οποίων συνελήφθησαν 7 γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Επίσης ελέγχθηκαν τρεις οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά έξι αλλοδαπές, για«παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα». Επιπλέον για τρεις από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ακόμη προσήχθησαν τριανταέξι εκδιδόμενες γυναίκες από υπαίθριους χώρους, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν αντίστοιχες μηνύσεις.

Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ. ΑΣ, από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» μέχρι τώρα:

- Προσήχθησαν 6.690 αλλοδαποί.

- Συνελήφθησαν 1.555 αλλοδαποί γιατί διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα

- Συνελήφθησαν 10 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες (πώληση προϊόντων παραεμπορίου).

- Διενεργήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια παρουσία 9 εισαγγελικών λειτουργών.

Παράλληλα από την Οικονομική Αστυνομία:

- Ελέγχθηκαν 103 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών,

- Βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις,

- Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί

- Κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές.

Επιπλέον εντοπίστηκαν 2 αποθήκες με συνολικά 2.5 εκατ. προϊόντα και είδη παρεμπορίου.

Ακόμη ελέγχθηκαν 23 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 48 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί). Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 22 από τις αλλοδαπές.

Επίσης προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 172 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Κατακόρυφα μειώθηκαν οι εισροές παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Εβρου, μετά την εφαρμογή της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας». 

Ειδικότερα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ενώ στις 2 Αυγούστου από την περιοχή του Εβρου εισήλθαν στη χώρα μας 447 παράνομοι μετανάστες, τις τελευταίες δυο ημέρες (8-9 Αυγούστου) ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατακόρυφα, σε 12 και 15 άτομα, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, την επέκταση των επιχειρήσεων απομάκρυνσης παράνομων μεταναστών και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστος Μανούρας.

Ο κ. Μανούρας πρόσθεσε πως όσοι συλλαμβάνονται χωρίς χαρτιά κρατούνται σε Ξάνθη, Κομοτηνή, στην Αμυγδαλέζα, αλλά και στα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων, τα οποία βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Παράλληλα, όπως τόνισε, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών.

Τέλος, δήλωσει ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμος ο φράχτης στον Έβρο, ενώ σημείωσε με έμφαση πως το μέτρο του αστυνομικού της γειτονίας δεν ατόνησε ποτέ.