Με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση αναχωρούν το Σάββατο και οι τελευταίοι κάτοικοι των Αθηνών. Από το πρωί επικρατεί συνωστισμός στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών.

Πάντως, η κίνηση στα λιμάνια είναι μειωμένη σε σχέσημε πέρυσι κατά 20-30% (τα δρομολόγια φέτος είναι λιγότερα από πέρυσι) και σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοΐας αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Ενδεικτικά, από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο) τον Ιούλιο του 2012 αναχώρησαν συνολικά 930.285 επιβάτες φέτος έναντι 1.125.055 πέρυσι.


Πάντως από το μεσημέρι της Παρασκευής, το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών καθώς είναι αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά με τους περισσότερους προορισμούς να έχουν 100% πληρότητα στα πλοία.

Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί, 26 για σή,ερα και 24 για την Κυριακή, από το λιμάνι της Ραφήνας 12 για σήμερα και 17 για την Κυριακή, ενώ από το Λαύριο θα πραγματοποιηθούν, επτά σήμερα και πέντε την Κυριακή.

Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας ενόψει του Δεκαπενταύγουστου


Σε επιπλέον κυκλοφοριακά μέτρα προχωράει η Τροχαία προκειμένου να ταξιδέψουν με ασφάλεια οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου.


Συγκεκριμένα θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών, με φορτίο πάνω από 1,5 τόνο, στις εισόδους και εξόδους των εθνικών:


1. Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00-22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:


α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).


β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).


γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.


δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).


2. Την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 16:00-23:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:


α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)


β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).


γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.


δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.