Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Αγιον Όρος σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,« η πυρκαγιά στο ’γιο Όρος βρίσκεται σε ύφεση, αλλά στο μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει το σύνολο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν από την Τετάρτη 8/8/2012, ημέρα έναρξης της πυρκαγιάς».

Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 64 πυροσβεστικά οχήματα, 175 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος, επιχείρησαν και βρίσκονται σε ετοιμότητα 15 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι έγινε αποδεκτή η βοήθεια που προσφέρθηκε από τη σερβική κυβέρνηση, αποτελούμενη από 49 πυροσβέστες, με 8 οχήματα, καθώς και από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και 8 πυροσβέστες.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Aμυνας 314 άνδρες του Ελληνικού Στρατού με 25 ειδικά μηχανήματα καθώς και δύο ελικόπτερα τύπου Chinook.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους, πατέρα Μάξιμο Ιβηρίτη.

«Θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Είμαστε μαζί σας σε ό,τι χρειαστείτε», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.