Το μέτρο της εφεδρείας σε βάθος τριετίας για τουλάχιστον 40.000 άτομα εξετάζει εκ νέου η κυβέρνηση. Οι διαδικασίες αξιολόγησης των υπαλλήλων θα αρχίζει από τον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει υπαλλήλους τόσο από τον στενό όσο και από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Πρώτοι στο στόχαστρο θα μπουν οι υπάλληλοι που δεν διαθέτουν πολλά προσόντα και υπηρετούν σε οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Στην ίδια μοίρα θα βρεθούν και όσοι υπηρετούν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι υπάλληλοι υψηλών προσόντων των φορέων στους οποίους μπαίνει «λουκέτο» θα αξιοποιηθούν στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ όσοι έχουν περιορισμένα τυπικά προσόντα θα μπουν σε εφεδρεία.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι που θα επιλεγούν να παραμείνουν σε καθεστώς εφεδρείας για δύο ή τρία χρόνια έναντι ενός έτους που ισχύει με το υφιστάμενο καθεστώς.

Για αυτό το χρονικό διάστημα το ποσό αναπλήρωσης που θα λαμβάνουν δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη και στο οικονομικό επιτελείο μιλούν για 60% με 70% του βασικού μισθού.

Ομως με δεδομένο ότι ο βασικός μισθός έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι λόγω του ενιαίου μισθολογίου (οι συνολικές αποδοχές μειώθηκαν δραστικά λόγω της κατάργησης των επιδομάτων, αλλά οι βασικοί μισθοί είναι κατά τι υψηλότεροι), ένα ποσοστό 60% θεωρείται πιο πιθανό.

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.