Κοντά στην ταυτοποίηση των κακοποιών που το πρωί της Παρασκευής λήστεψαν το υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου και στη συνέχεια δολοφόνησαν τον 53χρονο οδηγό ταξί, βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Οι δράστες, αν και είχαν οργανώσει πολύ καλά το σχέδιο για τη ληστεία στην τράπεζα, αιφνιδιάστηκαν από την προσπάθεια του άτυχου 53χρονου να τους καταδιώξει και υπέπεσαν σε σωρεία λαθών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να συμβάλουν στη γρήγορη εξιχνίαση των εγκλημάτων τους.

Παράλληλα, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο 53χρονος ταξιτζής δέχθηκε στο σώμα του τέσσερις σφαίρες, από τις οποίες θανατηφόρα στάθηκε αυτή που τον χτύπησε στον λαιμό.

Σύμφωνα με το «Βήμα», έχουν πραγματοποιηθεί 15 προσαγωγές ατόμων και εκατοντάδες έλεγχοι σε δρόμους αλλά και σε καταλύματα του κυκλαδίτικου νησιού. 

Οι δράστες αναφέρονται ως ηλικίας 30 έως 35 ετών και υπολογίζεται ότι έφτασαν στο νησί τρεις ημέρες πριν από την αιματηρή ληστεία. 


Ενα από τα πλέον πολύτιμα ευρήματα των αστυνομικών αρχών είναι ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο εικάζεται πως ανήκει σε έναν από τους τέσσερις κακοποιούς που συμμετείχαν στη ληστεία. Στο σημείο που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των κακοποιών ο 53χρονος οδηγός ταξί βρέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα.

Το ένα διαπιστώθηκε πως ανήκε στο θύμα, ενώ δεν βρέθηκε ο κάτοχος του δεύτερου. Ετσι οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν πως ανήκει στον ληστή, τον οποίο προσπάθησε να κρατήσει από τα ρούχα του ο Μίχας, προτού ο κακοποιός τον πυροβολήσει τρεις φορές στο στήθος και το κεφάλι.

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τον σούπερ κοριό της ΕΥΠ που έχει αναλάβει να δώσει απαντήσεις για τις κλήσεις που είχε δεχθεί και είχαν πραγματοποιηθεί από αυτό το κινητό.

Σύμφωνα με τα «Νέα», οι διωκτικές Αρχές συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως οι δράστες της επίθεσης είναι αλβανικής καταγωγής και αυτό το συσχετίζουν με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη διάπραξη της ένοπλης ληστείας της Παρασκευής.

Το ίδιο Οpel Corsa, το οποίο είχε κλαπεί από εταιρεία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη αιματηρή ληστεία, με τρεις τραυματίες, τον Νοέμβριο του 2010, στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος Praktiker στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Τότε διαπιστώθηκε πως δύο Αλβανοί, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πήγαν στο Praktiker του Ελληνικού και στο πάρκινγκ του καταστήματος ακινητοποίησαν έναν πελάτη, του πήραν 800 ευρώ και το αυτοκίνητό του και διέφυγαν με τα δύο αυτοκίνητα. Εντοπίστηκαν, ωστόσο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους καταδίωξαν.

Ο ένας κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο άλλος, με το αυτοκίνητο του πελάτη του Praktiker, μπήκε αντίθετα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου παρέσυρε δύο μοτοσικλέτες και ένα ποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά τους τρεις οδηγούς.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από τους δυο δράστες, και μάλιστα ύστερα από τη ληστεία της Παρασκευής τον εξέτασαν για να διαπιστώσουν αν γνώριζε κάτι και για τη ληστεία της Πάρου. Οι αστυνομικοί ωστόσο φαίνεται να γνωρίζουν την ταυτότητα του συνεργού του αλβανού κακοποιού που είχε εμπλακεί στη ληστεία στο Ελληνικό, και τον ψάχνουν, ενώ αναζητούν οπτικό υλικό από την επιβίβασή του στο πλοίο με το οποίο μετέφερε το κλεμμένο αυτοκίνητο στο νησί.

Στο κλεμμένο Opel οι κακοποιοί είχαν βάλει πινακίδες που είχαν κλέψει από Opel Αstra.
TAGS