Η οικονομική κρίση έχει στρέψει τους υποψηφίους προς τις ελάχιστες σχολές που «ανοίγουν πόρτα» για το Δημόσιο. Ακόμη και πάνω από 1.000 μόρια αναμένεται να ανέβει η βάση για τις αστυνομικές σχολές. Στα ύψη και οι στρατιωτικές σχολές.
Πιο συγκεκριμένα, ανεβαίνει ο πήχης για τουλάχιστον 40 πανεπιστημιακά τμήματα, τα οποία οδηγούν στο Δημόσιο ή έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας, ενώ «ψηλώνουν» οι βάσεις και σε πρωτοκλασάτα τμήματα κεντρικών ΑΕΙ.

Η οικονομική κρίση, που έχει «γονατίσει» τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, έχει στρέψει τους υποψηφίους στις ελάχιστες σχολές που οδηγούν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό.

Αισθητή άνοδο θα πρέπει να περιμένουν και όσοι στοχεύουν στα παιδαγωγικά, στρατιωτικά τμήματα και στις νομικές σχολές. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι βάσεις στις νομικές σχολές θα ανέβουν έως και 350 μόρια, στα τμήματα Φιλολογία έως και 200 ενώ στις πλέον περιζήτες παιδαγωγικές σχολές μπορεί να ξεπεράσει τα 300 μόρια.

Αστυνομικές - Στρατιωτικές σχολές
 

Η πιο σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί για την εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές. Ακόμη και πάνω από 1.000 μόρια μπορεί να ανέβει η βάση στο τμήμα αστυφυλάκων, για το οποίο πέρυσι οι υποψήφιοι είχαν χρειαστεί μόλις 13.633 μόρια. Μικρότερη άνοδος της τάξεων των 200-300 μορίων αναμένεται να σημειωθεί και στις βάσεις των στρατιωτικών σχολών.

 Πηγή: ethnos.gr