Σε ύφεση παραμένει η φωτιά στο Άγιον Όρος, όπου εξακολουθούν να επιχειρούν για έκτη συνεχή μέρα μεγάλες χερσαίες δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκονται διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε δύσβατα σημεία, αλλά εκτιμάται ότι σύντομα θα τεθούν υπό έλεγχο.

Στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 119 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 61 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή παραμένουν εθελοντές και δυνάμεις του στρατού. Τα εναέρια μέσα δεν πραγματοποιούν ρίψεις σήμερα, καθώς κάτι τέτοιο δεν κρίνεται απαραίτητο στην παρούσα φάση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν μεμονωμένες αναζωπυρώσεις, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Παράλληλα, από σήμερα, Δευτέρα, αρχίζει η καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Σε δέκα με είκοσι μέρες θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων, από τον ΕΛΓΑ, σε όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά στο Άγιο Όρος και την ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, στη Χαλκιδική.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η περιοχή θα χαρακτηριστεί πυρόπληκτη. Κατά προτεραιότητα θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι, ενώ προχωρά και η αποτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες.