Όσο μεγαλώνουμε τόσο πρέπει να αφαιρούμε την ένταση του μακιγιάζ για να έχουμε ένα κομψό και όμορφο αποτέλεσμα.   Η βάση μακιγιάζ. Το χρώμα του make up πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο με το χρώμα του δέρματος, οι μεγάλες κυρίες έχουν την τάση να επιλέγουν ανοιχτόχρωμα make up που δεν κολακεύουν καθόλου.  

Η υφή του make up πρέπει να είναι υγρή και απαλή – σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι βαριά γιατί οι ρυτίδες θα φαίνονται πιο έντονες και η χαλάρωση του δέρματος πιο ευδιάκριτη.  

Το make up πρέπει να έχει συσφικτική δράση, για να φαίνεται το δέρμα υγειές και λαμπερό.  
Για να σταθεροποιήσετε το make up χρησιμοποιήστε ελάχιστη ποσότητα από μια διάφανη πούδρα που θα ολοκληρώσει τη βάση του μακιγιάζ και δεν θα βαραίνει το δέρμα.  

Τα χρώματα  
Οι ματ υφές και τα απαλά χρώματα είναι αυτά που κολακεύουν και προσφέρουν ένα όμορφο και κομψό αποτέλεσμα.Επειδή το δέρμα στα άνω βλέφαρα είναι πιο χαλαρό και τα μάτια φαίνονται πιο μικρά μπορείτε να κάνετε το εξής τρικ.

Απλώστε μολύβι ματιών στο άνω βλέφαρο τραβήξτε τη γραμμή ελαφρώς πιο έξω από την εξωτερική γωνία και σβήστε το περίγραμμα με ένα πινέλο, επιμένοντας περισσότερο στην εξωτερική γωνία. Αποφύγετε τα έντονα eyeliner γιατί θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.  
Για ρουζ επιλέξτε απαλές αποχρώσεις του μπεζ και κοραλλί και όταν λέμε απαλές εννοούμε πολύ απαλές.  

Για τα χείλη θα πρέπει να επιλέξετε ενυδατικά κραγιόν, ποτέ κραγιόν μεγάλης διάρκειας γιατί είναι στεγνά και δεν κολακεύουν καθόλου και ποτέ lip gloss. Συνδυάστε τα κραγιόν με nude μολύβια χειλιών ή σε ίδια ακριβώς απόχρωση.  

Πηγή: jenny.gr