Καταγγελίες στο ΣΔΟΕ που σχετίζονται με το «σπάσιμο» ομαδικών ασφαλιστήριων συμβολαίων των υπαλλήλων της Αγροτικής Ασφαλιστικής, διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.


Ειδικότερα ο κ. Μουζακίτης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης η οποία διαβιβάστηκε στην διεύθυνση οικονομικής Επιθεώρησης και περιλαμβάνει καταγγελίες που έφθασαν στο ΣΔΟΕ σύμφωνα με τις οποίες εργαζόμενοι «πίεσαν» την διοίκηση να προχωρήσει σε εικονικές καταγγελίες των συμβάσεων με την Ασφαλιστική, προκειμένου να πάρουν όλο το ποσό που προέβλεπαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

Παράλληλα, έγιναν και άλλες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, το έλλειμμα που προκλήθηκε από τις αποχωρήσεις των εργαζομένων καλύφθηκε από την Αγροτική Ασφαλιστική, γεγονός που ζημίωσε την εταιρεία, ενώ κατά τις ίδιες καταγγελίες, δεν παρακρατήθηκε φόρος, γεγονός που εάν έχει βασιμότητα συνιστά το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Με αφορμή τα παραπάνω ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.