Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά όχι το πορτοφόλι, συνεχίζεται, χωρίς προβλήματα, η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων, που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πρωτεύουσα και τα άλλα αστικά κέντρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα εξελίσσεται από το πρωί ομαλά, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας, είναι μειωμένη κατά 48% και 50% αντίστοιχα σε σχέση με πέρσι.

Από τις 16.00 σήμερα θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Η απαγόρευση θα λήξει αύριο στις 23.00.

Από το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, η πληρότητα στα περισσότερα δρομολόγια πλοίων άγγιξε το 100%. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά, 11 από τη Ραφήνα και 4 από το Λαύριο.

Συνολικά από την 1η Αυγούστου, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες, ενώ πέρυσι όλο τον Αύγουστο διακινήθηκαν από τον Πειραιά 928.948 επιβάτες, από τη Ραφήνα 160.749 και από το Λαύριο 22.030.

Υπενθυμίζεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.


«Σύμμαχος» ο καλός καιρός

Ανεβαίνει σταδιακά από σήμερα η θερμοκρασία, ωστόσο, κυρίως στα βόρεια και στα δυτικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές κατά τόπους.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, το μεσημέρι - απόγευμα πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου στις Κυκλάδες και έως 35 στην Κρήτη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ανατολικά ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Τέταρτη 15-08-2012 


Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στα πελάγη 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα δυτικά.